Rok se přehoupl a aktualizovali jsme ochutnávku, co lze zažít letos.

Jak si takové hry představit? Ty naše historické jsou kombinací příběhu postavy, za níž hrajete, a simulací středověku – se vším všudy.  Pomůžeme vám vybrat postavu, která vás bude bavit. Dostanete k ní všechny informace, které ke hře potřebujete. Naučíme vás všechno, co ke hře budete potřebovat umět. Oblečeme vás. Během hry se podává výborné jído odpovídající místu a době, ve které se hraje. Hraje se (a spaní je zajištěné) v historickém prostředí, které pomáhá  zážitku.

P.S. Článek je z jara 2019, aktuální informace najdete na webu Cesty časem.


Krvavé časy 1313 – volba římského krále

22.-24.3. 2019
30.12.-1.1. 2020 speciální silvestrovský běh 

Krvavé časy jsou výpravný historický larp. Je to víkendová cesta do středověku. Konkrétně do Norimberku na říšský sněm v roce 1313. Jde o emočně nenáročnou zábavnou výpravu pro lidi s duší hráče.  Hráč se promění v nejurozenější nobilitu střední Evropy té doby a vyjednávají, kdo se stane budoucím římským králem a posleéze císařem. Krom toho řeší řadu osobních problémů, většina postav i rodinných vztahů. Vzdor názvu a touze řady postav povraždit své odpůrce, v naší hře se bojuje a zabíjí poměrně málo, je to hlavně vyjednávací a intrikující hra. Diplomacie, intriky, romantické linky. A zábava – sněm je místo hudby, tance, dobrého vína, urozené zábavy.

Vhodné i pro hráče bez zkušeností s larpem, fyzické nároky minimální, žádné zvláštní znalosti nebo dovednosti nejsou nutné.

www.KrvaveCasy.cz

Přihláška

 


Albigenští 1262 – Hra o hledání svatého grálu

Albigenští 1262 cesty časem15.-17. března 2019 (obsazen)
8.-19. listopadu 2019
15.-17. listopadu 2019

Albigenští je výpravný atmosférický larp, jehož děj se odehrává v městečku Quillan v předhůří Pyrenejí v druhé polovině 13. století. Můžete vstoupit do středověkého Quillanu a  uvidět svět novýma očima, zažít nefalšovaný středověk. Váš zážitek podpoří krásné prostředí hradu Lipnice, středověká provensálská  kuchyně, zpívané bohoslužby a dramatické zápletky. Čeká vás syrová atmosféra roku 1262.

Jde o emočně intenzívní hru. Odehrává se v druhé půlce 13.století v malém městečku, které přežilo náboženské války, ale do kraje se spolu s vítězi vplížila nesvoboda nejen náboženská. Jsou tu role ze všech vrstev společnosti a na většinu z nich čekají hluboké prožitky.

Vhodné i pro hráče bez zkušeností s larpem, fyzické nároky minimální, žádné zvláštní znalosti nebo dovednosti nejsou nutné.

Katarské války skončily a Langued’Oc je pod nadvládou Francie. Může se zdát, že katarství bylo potlačeno a zničeno. Alespoň papež a jeho prodloužená ruka dominikáni by to tak chtěli vidět. Ve městečku Quillan se chystá svatba místního pána. Do města přijíždějí lidé z širého okolí, aby se události mohli účastnit. Zároveň do Quillanu před nedávnem přibyli dva dominikáni, kteří vyšetřují udání na místního kněze, že žije v nepravostech. Skupinka templářů, kteří přijeli na svatbu jako hosté, situaci nezjednodušuje. Mezi obyvateli městečka se určitě skrývají i někteří kataři – neboli Albigenští.

Přihláška

Čistí 2262

16.-18. srpna 2019

Čistí jsou dramatický obsahový larp se skriptovanými rolemi a  hororovou atmosférou odehrávající se v postapokalyptické budoucnosti. Hra je emotivní, temná a intenzívní. Je hlavně o vyjednávání, vztazích, pátrání, přežití v nesvobodném světě. Ale také se občas střílí nerfkama a jsou tu i dramatické, temné akční noční scény.

Vhodné i pro hráče bez zkušeností s larpem, fyzické nároky minimální, žádné zvláštní znalosti nebo dovednosti nejsou nutné.

Čistí 2262 >>

Přihláška Čistí 2262


Akkon 1291

říjen 2019

Akkon 1291 je výpravný atmosférický larp, jehož děj se odehrává v obleženém Akkonu v roce 1291.  Atmosféru konce křižíckých výprav můžete zažít na vlastní kůži a vidět ji svýma očima. Jde o emočně intenzívní hru. Jsou tu šlechtické i nešlechtické role ze všech vrstev společnosti a na většinu z nich čekají hluboké prožitky.

Píše se rok 1291. Dobře opevněné město Akkon patří k posledním baštám křesťanského Jeruzalémského království. Za hradbami se houfují hordy mamlúckého sultána. Ale do města přijely na pomoc oddíly janovských žoldnéřů a na cestě je prý vojsko anglického krále Edwarda i kyperského krále Jindřicha. Nepočítaje oddíly templářů a johanitů.

Ve městě je teď pestrá společnost – vojáci, řádoví rytíři, místní nobilita, židovské i křesťanské rodiny. Arméni, katolíci, nestoriáni – a dokonce i pár muslimů, kteří se nesmířili s panováním barbarských Mamlúků. A mnoho lidí z okolí, kteří do bezpečí hradeb uprchli při příchodu Mamlúků. Za hradbami je nepřítel. Opakovaně se pokouší brát hradby ztečí, ale zatím jeho útoky vždy končily fiaskem a zkušení válečníci říkají, že ačkoli je nepřátel hodně, jejich armáda není dobrá a mělo by se vůči nim vystoupit s větší razancí.

Všichni řeší blízkou budoucnost i své plány: Uprchnout na některé z janovských lodi? Ale lodí je málo a znamená to zanechat na místě celý svůj majetek. Nebo připravit pořádný protiútok a rozprášit nepřítele před hradbami, jak navrhují někteří? Anebo prostě zachovat klid a počkat na pomoc vojsk obou králů? Ale je ve městě dost jídla a vody? A dokáže se tak různorodá společnost na něčem dohodnout, když tu překáží různost víry, různost původu, národa a zvyků, ale i rodinné rozpory a křivdy mezi některými?

Co nás čeká? Řešení mnoha životních dilemat. Rozpory týkající se financí, víry, zvyklostí i plánů. Kuchyně východního Středomoří. Zpívané středověké bohoslužby.

Vhodné i pro hráče bez zkušeností s larpem, fyzické nároky minimální, žádné zvláštní znalsti nebo dovednosti nejsou nutné, i když pro řadu postav nebude od věci umět vzít do ruky meč.

Aktuální informace vám neujdou, když si lajknete https://www.facebook.com/CestyCasem/

 


 A ještě něco navíc?

Každý rok přijde několik zatím neplánovaných uvedení našich komorních her – třeba na HZNM con, Žižkonu, Prague Pride, Hraj larp a podobných příležitostech. Jejich termíny průběžně zveřejňujeme na https://www.facebook.com/CestyCasem/.

Pak také plánujeme  víkendový workshop pro učitele – o zážitkovém vyučování obecně, o larpech, o možnostech využít některé už existující  larpy a jak z nich vytěžit maximum. Termíny a podrobnost njdete na http://mojeskola.net/dvpp.

Krvavé časy mapa 1313

Rodokmeny Přemyslovců, Lucemburků , Habsburků a dalších rodů na počátku 14. století.

Postavy ve hře Krvavé časyMapa panství českých a moravských rodů 1313 pro hru Krvavé časy

13895 Celkem čtenářů 4 Dnes čtenářů
http://sedmavlna.cz/wp-content/uploads/2018/01/zážitkové-hry500.jpghttp://sedmavlna.cz/wp-content/uploads/2018/01/zážitkové-hry500-150x150.jpgTomášHistorielarpNovinkyVšechny rubrikyVzdělání a vzdělávací politikahistorie,larp,osobnostní rozvojRok se přehoupl a aktualizovali jsme ochutnávku, co lze zažít letos. Jak si takové hry představit? Ty naše historické jsou kombinací příběhu postavy, za níž hrajete, a simulací středověku - se vším všudy.  Pomůžeme vám vybrat postavu, která vás bude bavit. Dostanete k ní všechny informace, které ke hře potřebujete....Tomáš Houška - blog o hlavně budoucnosti, i když občas k ní docházíme přes historii